maandag 17 september 2012

Kleuterliedjes met gebaren... NU in de winkel



Persbericht
                                                                                                                                                                

Rube en Rutje brengen muziek en dans voor kleuters

Rube & Rutje zijn ontsproten aan de fantasie van kleuterjuf Griet Bertels. Met hun warme en zachte karakter en hun guitig uiterlijk zorgen ze voor een aparte noot in onze drukke en jachtige wereld. Ze lijken zo weggelopen uit een kindertekening en stralen tonnen levenslust en plezier uit. Ondertussen hebben ze een lange weg vol avonturen afgelegd: van de kleuterklas van juf Griet de wijde wereld in! Het olijke tweetal is dankzij ‘peter’ Harry Tilley een succesverhaal geworden. Een educatief verantwoord duo dat kinderen blij maakt en leerkrachten en ouders inspiratie biedt.

In september verschijnt het  eerste boek (met cd).

Kleuterliedjes met gebaren:

In hun eerste boek brengen Rube en Rutje 12 kinderliedjes met bijhorende dansbewegingen. Het gloednieuwe Rube en Rutje-lied heeft maar één boodschap : doe maar mee! En dat is net hetzelfde voor alle andere liedjes in dit boek.

Met 6 nieuwe én 6 klassieke kinderliedjes kunnen ouders en leerkrachten zich volop uitleven met hun kleuters. De vrolijke tekeningen in het boek geven precies aan welke bewegingen en gebaren er moeten gemaakt worden.
De muziek meespelen kan ook dankzij de notenbalken.

Muziek en dans

Het muziekproject “Rube & Rutje” met het bijhorende boek is een samenwerking tussen WPG Uitgevers en  de Kunstacademie Art of Children;  een onafhankelijke en pluralistische stichting van openbaar nut, erkend bij Koninklijk Besluit.

Art of Children biedt scholen, bibliotheken en culturele instellingen het Kleuterconcert Rube & Rutje aan. Het concert is een interactief muziekconcert voor kleuters. Gedurende 50 minuten beleven ze actief muziek onder begeleiding van een zanger en een pianist, terwijl op het grote scherm de tekeningen en versjes van Rube en Rutje worden getoond. Tijdens de voorstelling bewegen, vertellen en zingen de kinderen op de kleuterliedjes van Rube & Rutje. Het Kleuterconcert brengt een positief verhaal waarin kinderen volop kind kunnen zijn en elkaar en anderen blij kunnen maken.  

Première en persvoorstelling
Op 2 oktober vindt in het culturele centrum van Buggenhout de première van het Rube & Rutje kleuterconcert plaats. Hier zullen in totaal 900 kleuters aan deelnemen en samen met Rube & Rutje zingen en dansen.
Het concert start om 10.30 uur en er is ruimte voorzien voor genodigden van de pers.


Kleuterliedjes met gebaren – ISBN 978902247637 - € 14,95


Geen opmerkingen:

Een reactie posten